zondag, augustus 08, 2004

Zinvolle zaterdag

We hadden een druk programma en dan vooral Jan. Eerst met z'n 3-en naar de GAMMA. Spullen voor een tuinhek uizoeken. Wat is nu een goede keus? We hebben heel wat langs de rekken gelopen en alle argumenten tegen elkaar afgewogen. Alles in de auto, daarna naar de markt. Even een loempia bij Lou. Bij Café de Paris Benthe de fles gegeven. Daar waren ook een aantal jongeren muziek aan het maken ( allemaal blaasinstrumenten). Naar huis, Benthe naar bed en wij aan de slag met het tuinhek. Jan is er voor de fysieke arbeid ( daar is hij erg goed in) en ik lever de "brains". Maar ja, dat kan Jan niet altijd hebben dat ik vanaf de tuinstoel hele nuttige aanwijzingen geef of bijzonder kritische vragen stel. Zoals:
"Is de keuze om het hang- en sluitwerk aan deze kant te bevestigen een bewuste keus?"
"Waarom heb je er voor gekozen het hekje naar deze kant open te laten gaan?"
De sterkste opmerking kwam toch wel van Jan zelf. Ik met mijn "timmermansoog" zag dat het hekje behoorlijk scheef hing. Volgens Jan viel het wel mee. Dus de waterpas er bij voor het objectieve - en wetenschappelijk ondersteunde bewijs. De waterpas gaf wel heel duidelijk aan dat het allemaal nog niet recht was en nog durft Jan te zeggen: Nou, dat lijkt mij wel sterk......
Uiteindelijk stond het tuinhek en waren we erg tevreden en trots.
Jan was daarmee nog niet klaar voor de zaterdag. Hup naar Lieren, om daar de rest van de heggen te knippen. Om 18:30 kwam Jan moe en vies thuis. Snel onder de douche, Benthe ook in bad, terwijl buiten de barbecue al stond te roken.
We hebben heerlijk in de tuin gezeten, lekker gegeten en op tijd naar bed. De afspraak: Jan mag uitslapen....

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails