zondag, september 12, 2010

Overvliegen.... van de Bevers naar de Welpen

Overvliegen is de ceremonie die plaatsvindt wanneer een lid van scouting overgaat van de ene speltak naar de andere. Doorgaans gebeurt dat omdat het lid een bepaalde leeftijd bereikt heeft waarop hij oud genoeg is om naar een hogere speltak te gaan.
Maar voor Benthe mocht overvliegen van de Bevers naar de Bandarloghorde van de Welpen werd Esther ( Fladder) onderscheiden voor het met goed gevolg afleggen van de Gilweltraing.
De Gilwelltraining is een leiderstraining die door scoutingorganisatie's over de hele wereld gegeven wordt, maar het model kan afwijken. Zo is de training in Engeland toegespitst op scoutingvaardigheden, maar de training in Nederland heeft meer de persoonlijke vorming als doel. Het doel van de training is het aanleren van geavanceerde leidersvaardigheden en het kweken van een stevige band met Scouting. De training bestaat in het algemeen uit een schriftelijk/klassikaal en doe/buiten deel. Een per­soon­lij­ke op­dracht die in een aantal maanden uitgewerkt moet worden maakt meestal ook deel uit van de training. De training staat er bekend om een zware training te zijn. De cursisten die de training met goed gevolg hebben afgerond mogen zich gilwellian noemen.

Gilwellians zijn te herkennen aan de woodbadge: twee houten kralen aan een leren veter die om de nek gedragen wordt. Dit als teken van de eigen ervaringen op de training. Zij zijn ook lid van de Gilwell Troop 1 die gevestigd is in Gillwell Park, Epping Forest bij London. Deze groep heeft zijn eigen das en dasring die gilwellians ook vaak dragen. De een alleen bij individuele aangelegenheden, de ander draagt hem altijd met zijn uniform.
Esther mag zich nu dus een gilwellian noemen en de bijbehorende das en woodbadge dragen.






Klaar voor het overvliegen







Benthe wordt aan het eind van de stormbaan opgewacht door de jongens en meisjes van de Bandaloghorde.





Lars bestormt de zeephelling



Brecht en Jorn gezellig in het gras



Daniél




Ollie krijgt het niet cadeau





Brecht kijkt gespannen toe



Ook Esther vliegt over en moet over de evenwichtsbalk



Benthe even gezellig bij oma Dinie op schoot

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails