woensdag, oktober 29, 2008

Nationaal ontbijt


Schoolontbijt


Wat is Het Nationaal Schoolontbijt?

Tijdens het Nationaal Schoolontbijt ontbijt je samen met je hele klas op jouw school. En ook alle andere klassen op jouw school ontbijten mee. En samen ontbijten is een feest! Trouwens in héél Nederland ontbijten zo’n 500.000 kinderen op 2.200 basisscholen. Poeh…, dat zijn een boel ontbijtjes. Het Nationaal Schoolontbijt vindt plaats van dinsdag 28 tot en met vrijdag 31 oktober 2008.
Waarom?
Het gaat erom dat jij, je ouders en je juf of meester weten dat ontbijten leuk, lekker en gezond is. Tijdens het Nationaal Schoolontbijt leer jij hoe belangrijk een ontbijt met brood is. Je juf of meester koppelt er vast ook een les aan over gezonde voeding en de plaats van het ontbijt daarin.
Wat doe jij op je boterham?
Wat doe jij op je boterham? Smeerkaas? Of liever hagelslag? In je ontbijtbox die je tijdens het Nationaal Schoolontbijt krijgt, vind je lekker brood én allerlei beleg.
Bewegen is tof!
Als je lekker ontbijt is het ook heel goed om lekker te bewegen. Na het ontbijt kan je te voet of met de fiets naar school. Alleen als het veilig kan, natuurlijk. Hier vind je allemaal tips om op een toffe manier elke dag een uur te bewegen:
Ga op de fiets naar school
Ga op de fiets naar vriendjes
Daag je papa uit voor een fietswedstrijd
Maak in het weekend eens een fietstocht met je papa en mama
Maak een leuke speurtocht voor je vriendjes
Ga lekker lopend naar school
Help je mama met boodschappen doen
Maak een wandeling met je hond
Doe mee met de avondvierdaagse
Ga eens lekker stoeien met je papa
Dans op je lievelingsmuziek
Geef een circusvoorstelling voor je ouders
Bouw een hut in de tuin
Bewegen is lekker, vooral na een lange dag school. Een dag waarin je veel moet stilzitten en luisteren. Daarna kan je even uit je dak gaan!

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails