woensdag, oktober 22, 2008

Met de klas naar het bos

Samen met groep 1 en 3 ging de klas van Benthe een ochtend naar het bos en de juffen hadden gekozen voor het bos bij het Aardhuis.
Ik had mij opgegeven om te rijden en met 3 klassen heb je best wel wat auto's nodig.
Meteen om 8:30 uur maakten we ons klaar voor vertrek. Bij ons in de auto mochten Daniella, Frederik, Fabienne en natuurlijk Benthe zelf.
Tegen 9:15 uur reden we de zandweg bij het Aardhuis op, maar wat bleek het hek was nog dicht. Het zou volgens het bord pas om 10:00 uur open gaan. Juf Ineke wist van achter het hek contact te leggen met een mevrouw in het Aardhuis, maar die vertelde geen sleutel te hebben om het hek te kunnen openen. Dat was dus pech. De kinderen mochten al vast het bos in om wat spulletjes als takken, blad enz. te verzamelen.
Niet veel later kwam er een andere mevrouw aanrijden. Zij was een beetje verbaasd ons al voor het hek te zien, maar beloofde ons het hek snel open te maken, zodat wij aan de gele paaltjes-route konden beginnen. Net bij de open vlakte aangekomen zagen wij aan de rand van het bos en goed zichtbaar de kudde liggen. Een prachtig gezicht. Onderweg zagen de kinderen van alles. Dit keer waren de wilde zwijnen ook dichtbij het hek. Zelfs zo dichtbij dat we de kinderen moesten waarschuwen een beetje afstand te houden, want een beetje brutaal waren de zwijnen wel. Frederik, Fabienne en Daniella bleven dicht bij mij in de buurt, Benthe liep ver vooruit honderduit te kletsen met juf Anouck en te ravotten met Gerben. Het was erg gezellig en geweldig om te zien hoe iedereen van klein tot groot genoot van de wandeling in het bos. Bij de picknicktafels van het Aardhuis aten de kinderen hun meegebrachte bakjes fruit en koek op en dronken de ouders en de juffen gezellig een bakkie koffie en thee.
Nog even door het museum en toen weer terug naar school. Het was een geslaagd bezoek aan het bos.















Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails