zondag, maart 30, 2008

Grote Actiedag voor Stichting Naaste in de 3 Ranken

In januari zijn we in de 3 Ranken gestart met een nieuw diaconaal doel: de inrichting voor een opvanghuis van Stichting Naaste voor ex-gedetineerden in de Stedendriehoek.
De afgelopen maanden werden er door gemeenteleden allerlei activiteiten bedacht en uitgevoerd om geld bij een te brengen. Van wandelingen, stamppotbuffetten tot een workshop "ketting maken van een oude fietsbinnenband".
De kindjes van de kindernevendienst kregen een "klusjesbusje" mee waarin ze het door hun bijeen verzamelde geld konden sparen. Benthe had al snel een andere naam voor het busje bedacht: het boevenpotje.
Zaterdag 29 maart werd er ook voor St. Naaste een Grote Actiedag gehouden. Er was van alles te doen van kleedjesmarkt tot een dierenknuffelhoek, want ook de jongeren in de kerk deden enthousiast mee en bedachten zelf allerlei leuke activiteiten om geld te verdienen. Het was een gezellige dag, hoewel het al snel lekker druk werd in de kerk, viel de opkomst over de hele dag wel wat tegen, maar het was zo zagen wij overal een beetje stil op straat. Met de opbrengst tot nu toe zijn we wel heel blij, ruim €6500,- is er inmiddels binnen voor het goede doel en dan is nog niet alles geteld en het project loopt nog door tot de start van het nieuwe kerkelijk seizoen in september, dus we hebben nog even de tijd. Benieuwd naar de opbrengst van het boevenpotje van Benthe: er zat €20,80 in, met dank aan opa en oma die daar heel wat kilometers voor hebben gewandeld!
En zoals jullie kunnen zien, hadden we dit weekend niet alleen Jaap Aap, maar ook Flip de Beer te logeren.










Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails