zondag, oktober 07, 2007

Vis

Bij tante Hilde zagen we dat een "goudvis" niet persé in een duf vierkant aquarium hoeft rond te zwemmen, zo wilden wij ook wel voor een huisdier zorgen.
Benthe is de laatste weken erg bezig met dieren en heeft het steeds over haar konijn dat al 20 jaar in de hemel is. Als je dan vraagt:" hoe heette het konijn?", dan zegt Benthe "Snuffie", om daar meteen achteraan te roepen:"O nee, dat is een hondennaam."
Nu heeft Benthe ook echt een huisdier: een sluierstaartvis.
Benthe wilde het wel van de daken schreeuwen bij Intratuin en klampte wildvreemde mensen aan om te kunnen vertellen dat ze een vis kreeg. "Hoe ga je de vis noemen?" vroeg een mevrouw.
"Nemo" zei Benthe. "Oh dat is een mooie naam, van de film.... Benthe: "Ja, heb jij die film ook? De mevrouw ging enthousiast het verhaal van Nemo en zijn vader en het aquarium bij de tandarts vertellen. Benthe was zeer verbaasd dat deze mevrouw Nemo zo goed kende.
Samen met papa heeft Benthe de vissenkom klaargemaakt. Eerst de steentjes goed spoelen, toen schoon water in de kom, het zakje met de vis moest er een kwartiertje in ronddrijven had de verkoopster bij Intratuin verteld( dat duurde wel erg lang voor Benthe en we hebben er ook nog eens voor de zekerheid een half uur van gemaakt, de spanning was te snijden) en toen mocht de vis vrij-zwemmen in het water. Een geweldig moment!
De vis moet 2/3 keer per dag eten hebben, dus vanavond heeft hij zijn eerste maaltijd voorgeschoteld gekregen en Benthe deed het met liefde. Brecht vond het trouwens allemaal ook erg interessant en zat er met haar neus bovenop.
Hoe raar het ook misschien klinkt, het is best gezellig zo´n vis en je hoeft er in elk geval niet van te niesen.





Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails