woensdag, oktober 03, 2007

From Canada with love




Deze week zijn Wilma ( nicht van oma Liesbeth) en Kendra ( haar dochter) over uit Canada.
Vandaag zouden ze een dagje bij opa en oma komen en ook blijven logeren, maar vanochtend was het nog niet helemaal duidelijk hoe het allemaal zou gaan. Na een telefoontje van oma dat ze onderweg waren naar Apeldoorn zijn we, nadat we Benthe uit school hadden gehaald, meteen die kant opgegaan.
Benthe en Brecht vonden het eerst allemaal erg spannend. Benthe had ik verteld dat Wilma en Kendra engels spreken en we hadden een beetje geoefend met woordjes die Benthe kent van de Dora-filmpjes. Na een tijdje brak het ijs, had Benthe geen idee meer van een taalbarriere en kletste er lekker op los. Kendra deed alsof ze alles verstond ( soms moesten we even een klein beetje vertalen) en Benthe en Brecht vonden het geweldig. Kendra heeft een opleiding voor leidster op een kinderdagverblijf (daycare) gevolgd en is net in september begonnen met haar eerste baan op een kinderdagverblijf. Benthe en Kendra hebben samen getekend, geknusteld en gedanst. Kendra geeft dansles aan kinderen vanaf 2,5 jaar en danst zelf ook. Daarvan liet ze even wat zien tijdens een Iers nummer: wij noemen het Iers dansen en in Canada noemen ze het stepdance: dansen als in Riverdance. Vooral Wilma blijkt een grote fan te zijn van "Celtic Women" net als wij, dus we hebben gezellig samen de dvd's gekeken ( oma had al gevraagd of ik ze mee wilde nemen).
Aan het eind van de middag gingen we weer naar huis.
Op de terugweg in de auto zei Benthe dat ze Wilma en Kendra erg lief vond,dat het helemaal niet eng was dat ze uit Canada kwamen en engels spraken en dat ze Wilma en Kendra heel graag nog een keer wilde zien.
Het was inderdaad erg gezellig!

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails