maandag, september 03, 2007

Voor het eerst naar de basisschool

Vandaag weer een nieuw hoofdstuk in het leven van Benthe en zeker ook voor ons.
Benthe ging vandaag voor het eerst naar de basisschool.
Met de nieuwe rugzak op haar rug stapte Benthe de deur uit. We hebben haar met z'n allen naar school gebracht. Om 08.25 uur ging de deur van de kleuterschool open, Benthe stuiterde zo naar binnen en vertelde juffrouw Ineke dat ze nieuw was op school.
We hebben samen met Benthe haar jas en tas bij haar naam op de kapstok gehangen. De drinkbeker kreeg een plekje in de speciaal daarvoor bedoelde bak.
Benthe had nauwelijks tijd voor deze dingen want ze wilde zo snel mogelijk naar de klas. In de klas lagen al werkjes klaar op de tafel, Benthe ging maar meteen van start.
Nog even een kus en zwaaien, Benthe vond het allemaal prima.

Om vijf uur hebben we Benthe samen met Brecht weer opgehaald. We waren natuurlijk erg benieuwd hoe het was gegaan, want Benthe ging vandaag niet alleen voor het eerst naar school, maar moest ook meteen overblijven en uit school naar de BSO. Dat leek ons wel heel erg veel nieuwe dingen op één dag.
Het lijkt Benthe echter niets uit te maken, toen we haar ophaalden bij de BSO vond ze het daar zo leuk dat ze eigenlijk nog niet mee naar huis wilde.
En op de vraag: "Ga je morgen weer?" antwoordde Benthe: "Ja!" met een blik van "Waar maken jullie je toch druk over, natuurlijk ga ik morgen weer naar school.



Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails