zondag, september 02, 2007

Terug naar Toen 2007

Van juf Joyce van Fleks kregen we een "vrijbrief" ( vrijkaartjes) voor de Terug naar Toen-dagen bij de Veluwse Stoomtreinmaatschappij (VSM) in Beekbergen.
Om 11:30 uur liepen we bij oma Dini weg om lopend naar het stoomtreinstation in Beekbergen te gaan. We hoorden de stoomtrein(en) al.
Eerst zijn we van Beekbergen naar Loenen gereden met de stoomtrein. In Loenen was er van alles te doen. Benthe reed heel wat rondjes in mini-stoomtreintjes. Gelukkig zat zij er niet in toen een hele trein met allemaal kindjes erin ontspoorde. Er waren gelukkig geen kindjes gewond, maar het was niet leuk.
De draaimolen liep voor Brechtje op een natpak uit. Brecht zat lekker in de draaimolen en had veel lol, tot er een plens water vanaf boven van de draaimolen afliep en precies op Brecht terecht kwam. Al huilend zat Brecht in de draaimolen. De meneer van de draaimolen was zo lief om Brecht op te pakken en aan papa te overhandigen. Om 14:15 uur namen we de trein terug naar Beekbergen. Jan wilde nog wel verder naar Apeldoorn, Brecht zat tegen slapen aan en het zag er druk uit, dus ben ik met Brecht ( die al snel sliep) op het station gebleven en is Jan in een stampensvolle trein met Benthe naar Apeldoorn gereden.
Brecht heeft ruim een uur geslapen tussen alle mensen op het perron en de soms fluitende stoomtreinen. Ik heb op een bankje zitten kijken naar alle voorbijtrekkende mensen. Daarna hebben we met ons 4-en nog even rondgelopen door de hal met miniatuurtreintjes. Duidelijk een hobby voor mannen.......
Daarna terug naar oma Dini, die was nog bij tante Femie, maar kon ieder moment terugkomen. We zijn maar zo vrij geweest een ijsje bij oma uit de diepvries te pakken.
Oma was er al snel weer en we hebben nog lekker even buiten gezeten. Brecht ontdekte de bellenblaas en had zo'n mooi koppie tijdens het blazen, ook daar moest nog even een foto van gemaakt worden.
Het was een gezellig dag, met dank aan Joyce ( en haar opa en oma waarvoor de "gratis toegang" tot het stoomtreinfeest eigenlijk bedoeld was als genoegdoening voor de "overlast" die zij als direct omwonenden mogelijk zouden kunnen ervaren).
En Benthe heeft nu eindelijk eens in de stoomtrein kunnen zitten!

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails