zondag, juli 26, 2009

Legoland

Onze vakantie in Denemarken zou natuurlijk niet compleet zijn zonder een bezoekje aan Legoland. We hadden ons voorgenomen om Legoland te bezoeken op de maandag in de tweede week van onze vakantie. De weersvoorspellingen beloofden echter niet veel goeds voor de maandag, maar wel voor de dinsdag, dus we stelden onze plannen iets bij en besloten op een dag later richting Billund te rijden. Op de camping kochten we op zaterdag alvast kaartjes, zodat we niet in de rij zouden hoeven staan bij Legoland zelf. Ook onze campingburen gingen dinsdag naar Legoland, maar waren 's morgens net iets sneller dan wij en zij reden dus iets eerder de camping af. De rit naar Legoland was leuk. Ongeveer 80 kilometer rijden door een toch steeds iets meer heuvelachtige omgeving dan aan de kust. Tegen 11:00 uur kwamen we op de parkeerplaats aan. Bij Billund ligt ook een vliegtuig en de vliegtuigen vlogen super laag over ons heen. Het was een klein stukje lopen naar de ingang, maar al snel stuiten we op een enorme rij wachtenden voor de ingang. Gelukkig voor ons hadden we al kaartjes en mochten we om de rij heen richting de ingang. Daar moesten we alsnog wel even met onze kaartjes in de hand wachten in een korte rij, maar dat was minder erg dan die lange rij waar al die mensen in stonden die nog geen kaartje hadden. Binnen in Legoland was het gezellig druk. Eerst langs het "Madurodam van Legoland". Alles van Legosteentjes. De meiden maakten een ritje in de safari-autootjes en daarna richting het gedeelte met de "Pirates of the caribbean, het was allemaal even mooi. Tussen de middag stond Jan een uur in de rij voor een lekker bord met patat en spareribs, die na een half uur op bleken te zijn en Jan overschakelde naar een bord patat met een braadworst. Toen Jan eindelijk met de dienbladen kwam aanlopen, hadden Brecht en ik inmiddels ook een vrije picknickplek weten te vinden.
We hebben even rustig gegeten en zijn daarna weer verder door het park gegaan. We zagen de voorstelling van de Koning en de Prinses. Onze meiden presteerden het om, hoewel de hele tribune al tjokvol zat, echt helemaal vooraan een plaatsje te vinden. Die kun je om een boodschap sturen hoor, al was dit wel een beetje heel erg assertief.
We hebben veel gezien, het was superdruk, hoewel we daar trouwens niet echt last van hebben gehad en 's avonds om 20:00 uur verlieten we vol van alle indrukken het park. Brechtje had toen de pijp al lang leeg en was bij mij op de schouder in slaap gevallen, terwijl Jan nog met Benthe in de Legoshop in de rij stond voor een Spongebob- sleutelhanger. Terug op de camping hoorden we dat Legoland die dag een recordaantal van 26.000 bezoekers had ontvangen.





















































Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails