zondag, april 20, 2008

Sport- Spelletjesdag de Schakel

Woensdag 16 april was het spelletjes en sportdag bij Benthe op school. Ik had mij opgegeven voor de catering ( opa en oma waren weer zo lief om op Brechtje te passen) en samen met een paar andere moeders hebben we alle klassen halverwege de ochtend voorzien van ranja en een lekkere pannenkoek met suiker.
De pannenkoeken waren al gebakken door vaders en moeders thuis, maar het werd toch nog even stressen toen bleek dat we pannenkoeken tekort leken te komen. Snel nog een vader op pad gestuurd om ergens een pak pannenkoekmeel uit een kast te toveren en de ontbrekende pannenkoeken te bakken.... en om 10:30 uur zaten 134 kindjes te smullen.
Toen alles weer afgewassen en opgeruimd was in de klassen, ben ik nog buiten wezen kijken en zag ik Benthe net terugkomen van de speurtocht door de buurt. Ook bij ons huis op het raam van de kamer van Benthe hing een stukje van de puzzel en Benthe snapte maar niet hoe dat kon......
De kinderen waren in de weken voor de 16e op pad gestuurd om sponsors te zoeken voor het project: een kindertehuis in Afrika, Benthe vond 6 sponsors... de oma's, opa, tante Hilde en ook papa en mama deden allemaal een duit in het zakje ( bedankt!) Binnenkort zullen we laten weten hoeveel de Schakel bij elkaar heeft weten te brengen, nu is dat namelijk nog niet bekend, want tot 25 april kan het geld nog ingeleverd worden.



Na de speurtocht door de buurt, komt Benthe samen met haar groepje aan bij school



Samen op de foto met jarige job en grote vriendin Rachel


Als beloning voor de goede oplossing van de speurtocht krijgen de kinderen bij juf Anouk in de tent een apesnoepje.


Een onderonsje met juffrouw Ineke


Even helpen met de schoenen



Hoofdmeester Johan verteld wie er heeft gewonnen en verteld ook iets over het sponsorproject in Zimbabwe, een kindertehuis voor kindjes zonder papa of mama.

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails