zondag, mei 07, 2006

Gebakje

De familie Scheepmaker publiceert elke nacht een nieuwe NUL. NUL staat voor Nieuws Uit Lieren. Lieren is het dorp waar Jan geboren en opgegroeid is en waar Oma Dini nog steeds woont. Rob en Ria Scheepmaker wonen bijna naast oma Dini.
Een paar NUL's geleden liet Rob een foto zien van een gebakje dat hij zag bij de plaatselijke warme bakker met de naam Lierenaartje. Voor €0,95 heb je er één in Lieren.
Ik herkende ( en waarschijnlijk meer mensen met mij....) het gebakje direct. Volgens mij werd het vele jaren geleden al verkocht door een bakker op de Eglantier onder de naam Matenaartje. Ik dacht dat het bakkerij Maassen was.
De redactie van de NUL heb ik hiervan op de hoogte gebracht en dit mondde vervolgens uit in een waar consumentenonderzoek.
Afgelopen zaterdag kocht Jan 3 van deze gebakjes bij bakkerij Maassen en vroeg de verkoopster naar wat achtergrondinfo.....
Bakkerij Maassen verkoopt dit gebakje niet onder de naam Matenaartje, dat deed een bakkerij op de Eglantier die inmiddels niet meer bestaat. Maassen verkoopt het gebakje onder de naam Eekhoorntje en wel om de volgende reden. Maassen heeft meerdere vestigingen in Apeldoorn. Een Matenaartje verkopen in het centrum van Apeldoorn dat kan niet volgens Maassen. En Zuidenaartje (naar de naam van een andere wijk in Apeldoorn) klinkt nog wel, maar Centrumnaartje niet, dus kiezen zij voor de naam Eekhoorntje. Maassen heeft als logo een eekhoorntje. Volgens de verkoopster wordt het gebakje ook in Heerde verkocht onder de naam Heerdenaartje.
Rob en Ria Scheepmaker kochten dit weekend 2 Lierenaartjes en waren verheugd over de smaak, zo berichtte de NUL. Wij aten de Eekhoorntjes zondagochtend bij de koffie. Gezellig aan de picknicktafel proefden wij het mocca-schuimgebak. Ook wij vonden het erg lekker......maar wij betaalden wel wat meer voor dit gebakje. Maar liefst een hele euro per stuk. Bij een volgend bezoekje aan oma Dini gaan we dus maar naar de bakker in Lieren voor een Lierenaartje, die smaakt vast net zo lekker als een Matenaartje of Wilpenaartje of Heerdenaartje.

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails