zaterdag, oktober 02, 2004

Demonstreren in Amsterdam

Jan en ik zijn allebei lid van de bond, maar niet van dezelfde. Jan is bij het CNV en ik ben bij de FNV/Abvakabo. We kregen van de bond allebei een treinkaartje om de drempel om te gaan demonstreren in Amsterdam zo laag mogelijk te houden.
Wij waren niet van plan om naar Amsterdam te gaan om te demonstreren, maar we konden het treinkaartje natuurlijk wel gebruiken om een dagje naar Amersfoort te gaan ( dat ligt immers ook op de route Apeldoorn-Amsterdam).
Opa Smit ging wel echt demonstreren en was van plan om de trein van 10:30 te nemen. Het leek ons wel gezellig om tot Amersfoort samen te reizen.
Helaas, met de fiets aangekomen op de parkeerplaats bij het station, zagen wij al een enorme menigte mensen op het perron. We wilden niet direct rechts-om-keert maken, dus zijn we eerst maar eens gaan kijken op het station. Het was zo druk....
Rijen mensen wachtend op de eerst volgende trein en toen die binnenkwam konden er nog maar weinig mensen bij in. Opa zagen we niet. We hebben nog een volgende trein afgewacht, maar dat was nog erger. En ja, we zijn nu niet meer met z'n 2en, dan kun je nog eens zeggen: "we proberen een plaatsje te bemachtigen, desnoods met je neus tegen de deur en we zien elkaar wel weer in Amersfoort".
Achteraf heeft opa nog wel een plekje weten te bemachtigen in de trein van 10:30,
(hij heeft ons vanuit de trein ook zien staan op het perron ) en hij kon zelfs vanaf iets voor Amersfoort zitten, maar het Museumplein heeft hij niet gehaald. Er reden geen trams meer in Amsterdam. De straten zagen "zwart" van de mensen en al voor het Museumplein werd via borden geadviseerd niet verder te lopen, omdat het Museumplein overvol was. Opa heeft het nog een poosje aangekeken en is toen maar terug gegaan naar het station, missie mislukt. Maar ja of het allemaal veel had geholpen, de bewindslieden lieten ons in de journaals al weten dat het regeringsbeleid in hoofdlijnen blijft staan.
Wij zijn toch nog met de trein gegaan, maar dan de andere kant op. We hebben Deventer aan gedaan. Over de markt geslenterd, een heerlijk broodje gegeten in het zonnetje op de Brink, voor Benthe een muts, sjaal en wanten bij de HEMA gekocht en voor ons zelf een naambordje voor bij de deur in de stijl van het nummerbord ( laatst gekocht op de Oogstfair op het Hoogeland).

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails