woensdag, augustus 05, 2009

Wakzwemmen in de zomer

Oma Liesbeth zag een paar weken geleden in zwembad de Sprenkelaar een poster met daarop de uitnodiging om op een woensdagmiddag in juli of augustus mee te doen met een cursus "wakzwemmen". Dat was wel iets voor Benthe, want Benthe vindt zwemmen heel erg leuk, maar was afgelopen winter op het ijs ook wel bang dat Brecht door het ijs zou zakken, want die kon niet zwemmen en wat moest je dan doen?
Op het Jeugdjournaal werd er aan de cursus wakzwemmen zelfs aandacht besteed en in de herhaling zagen wij juffrouw Roos ( Benthe's lievelings zwemjuffrouw) afgelopen vrijdag bij "UPC on demand" vertellen over het nut van de cursus.
Vanmiddag was het zo ver, we gingen naar het zwembad met opa en oma om vrij te zwemmen en Benthe zou ondertussen mee doen aan het wakzwemmen.
Juf Roos was met een flink aantal andere badjuffen- en meesters aanwezig om de kindjes ( die minimaal diploma A moesten hebben), te helpen bij de oefeningen.
In het water matten die het ijs moesten voorstellen. Af en toe hebben we even gekeken en Benthe deed ( hoewel zo te zien de jongste en de kleinste) lekker mee. Na een uur oefenen, mochten de kinderen de oefeningen allemaal nog een keer zelfstandig doen, dat ging prima, maar toen er een paar drenkelingen onder het ijs en in een wak lagen en om hulp riepen, lieten de kindjes op de kant massaal verstek gaan. Aangespoord door juf Roos werden de drenkelingen uiteindelijk wel op de kant geholpen, maar het was wel kantje boord. Benthe heeft nu haar certificaat "wakzwemmen". Maar laat de winter nog maar even wachten!




Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails