zaterdag, juni 27, 2009

Bakactie Jongeren Hoge Huis voor Diba


Op de valreep vóór de zomervakantie is er door de jongeren van het Hoge Huis nog een extra actie om geld op te halen voor stichting Diba bedacht.
Het werd een bakactie: gemeenteleden van de 3Ranken konden zich afgelopen 2 zondagen opgeven voor het bakken van een appeltaart of cakejes en Marie Fredriks van Stichting Diba beloofde heerlijke Congolese oliebollen te bakken. Deze baksels konden vervolgens besteld worden door andere gemeenteleden ( het gebeurde zelfs dat de vrouw des huizes zich opgaf voor het bakken van een appeltaart, terwijl de man des huizes een appeltaart bestelde op een ander formuliertje met de opmerking: "maar ik wil wel een andere dan die van mijn vrouw, want die ken ik wel").
Na afgelopen zondag konden we de lijst met bestellingen opmaken en bleek dat het aanbod aan de vraag voldeed en we slechts 5 appeltaartbakkers tekort kwamen. Maar na wat telefoontjes hadden we die ook bij elkaar Donderdagavond hebben Jan en ik 2 appeltaarten gebakken en vrijdagmorgen ik samen met Kim nog 2. En gistermiddag vanaf 16:00 kwamen de bakkers hun gebak afleveren bij de kerk. De lokale taartwinkels op de Eglantier waren zo goed geweest om wat taartdozen ter beschikking te stellen voor het goede doel en Marie kwam met ruim 300 congolese oliebollen naar de kerk en hé wat vervelend dat er nadat er steeds 10 in een zak waren gedaan er nog 7 over bleven die niet meer verkocht konden worden. Volgens de jongeren waren ze heerlijk en zo roken ze ook.
Vanaf 19:00 kwamen gemeenteleden hun bestelling ophalen bij de 3Ranken en zo hadden we tegen 20:45 uur ruim €465,- pure winst voor Stichting Diba (Diba zet zich in voor weeskinderen in Congo, die als gevolg van Aids of oorlogsgeweld wees zijn geworden)
Een geweldige opbrengst en super dat we dat in minder dan 3 weken voor elkaar hebben gekregen!

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails