zondag, april 12, 2009

Bussloo met Pasen

Nadat we vanmorgen eerst het echte Paasfeest in de kerk vierden, zijn we daarna naar Bussloo gereden om bij kiosk Withagen allemaal leuke dingen te doen. Het eieren zoeken stelde niet zo veel voor. Benthe vond al na een paar keer scheppen een balletje ( dat door moest gaan voor een ei). Het balletje kon je vervolgens inleveren bij de paashaas voor een stempel en een cadeautje. Je mocht maar 1 x een ei inleveren bij de paashaas, vandaar de stempel. Brecht was wat minder fortuinlijk met zoeken, dat wil zeggen": "niet zo snel als Benthe". Maar je hebt een grote zus om je te laten helpen... Benthe zag dat de juffrouw weer nieuwe balletjes onder het zand verstopte en stuurde Brecht achter de juf aan om het balletje op te graven. Slimme meid die Benthe.
Na het picknicken ( koffie met een paasstolletje en heerlijke broodjes met ei door opa en oma verzorgd), wilden de meiden in de klimwand. Even wachten in de rij en toen mocht Benthe in de touwen. Die deed dat als een volleerde klimprof en zelfs het abseilen zag er erg profi uit. Brecht wilde natuurlijk niet achterblijven en goed vastgesnoerd begon die ook aan de klim naar boven. Brecht dacht op haar " hoogtepunt":" laat mij hier maar even lekker genieten van het uitzicht, ik hang hier lekker".
Ook de draaimolen en het boogschieten konden rekenen op de belangstelling van de meiden, maar ook opa en Jan hebben geprobeerd in de roos te schieten ( wat ze niet lukte). Daarna nog een broodje roosteren, al stond Jan al snel alleen met 2 broodjes bij het vuur, omdat Benthe en Brecht het te heet en te rokerig vonden zo dicht bij het vuur ( dat was ook wel een beetje zo, want de stokjes waarop de broodjes gestoken zaten, waren wel erg kort). Het was een gezellig middag, we hadden prima weer en we hebben ons best vermaakt.




























Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails