zondag, september 07, 2008

Terug naar Toen 2008

Vervelen hoefden we ons niet dit weekend, we kwamen zelfs tijd te kort. Gisteren bezochten we de Oogstfair op Het Hoogeland. Helaas hadden we geen tijd om "Kom in de tuin" aan de Barnewinkel te bezoeken. Vandaag weer veel keus uit allerlei evenementen, maar we kozen voor "Terug naar Toen": de stoomdagen van de Veluwse Stoom (trein) Maatschappij. Na een lekker kopje koffie bij oma Dini in Lieren zijn we naar het stationnetje in Beekbergen gelopen. Voor €32,- mochten we met z'n 4-en het terrein op. Best veel geld, zeker als je je bedenkt dat Brecht nog gratis mee mocht. Maar ja, al dat oude materieel moet wel blijven rijden en dat kost heel veel centjes.
Eerst zijn we met de stoomtrein van Beekbergen naar Loenen gereden. In Loenen was weer van alles te doen en hoewel het regende en we ons met één paraplutje moesten zien te redden, was het er hartstikke leuk. Benthe en Brecht hebben alles van de draaimolen in ieder geval één en misschien wel meerdere keren geprobeerd. Ze kregen er geen genoeg van. De minitreintjes reden dit jaar ook weer, maar de machinisten op de bok reden wel een stuk voorzichtiger. Zeker bang voor "vierkante wielen" vanwege het blad op de rails, want het weer deed al best een beetje herfstig aan.
Toen weer terug naar Beekbergen en daar even rondgekeken en vervolgens met de trein naar Apeldoorn. Zo zie je bekende stukjes, waar je soms dagelijks langskomt, eens van een heel andere kant. Terug in Beekbergen nog even een paar rondjes in de stoomdraaimolen en toen weer terug naar oma Dini. Het was een leuke dag!





















Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails