woensdag, november 28, 2007

Speculaaspop versieren bij AH

Oma had Benthe en Brecht opgegeven voor het speculaaspop versieren bij AH en vanmiddag was het zover .
Benthe kreeg een mooi schort voor ( Brecht wilde dat niet...) en samen met de andere kindjes mochten de meiden hun speculaaspop versieren met al het lekkere snoep in de bakjes op de tafels. Benthe deed dat netjes.... Brecht propte vooral haar mond vol met snoep.
Dat mocht ook van de AH-mevrouw: die riep steeds: "lekker snoepen hoor, 1 op de speculaaspop en 1 in de mond". Brecht hanteerde een andere verhouding: geen op de speculaaspop 2 in de mond en 3 in de hand. Maar het was wel leuk en met een beetje hulp van oma en mama werd er toch een mooie speculaaspop gemaakt en netjes ingepakt mocht die mee naar huis!



Voorleespiet in de bibliotheek





zondag, november 25, 2007

Sinterklaas weet het precies!


Afgelopen woensdag deed Benthe haar kapotte pen in haar schoen. De volgende morgen was zij zwaar teleurgesteld toen er geen nieuwe pen in zat.
Gisteravond mocht de schoen opnieuw gezet worden en Sinterklaas had de boodschap begrepen.
Een nieuwe pen met lichtje voor Benthe en ook 1 voor Brecht. De bijgeleverde vouwblaadjes werden niet begrepen: "die heb ik toch niet besteld?" riep Benthe uit.
Kan Sinterklaas het ooit goed doen?

zaterdag, november 24, 2007

Holtkamper Fotowestrijd






Een paar weken geleden kregen wij van Jelle Holtkamp via de mail een persoonlijke uitnodiging om naar de uitreiking van de Holtkamper fotowedstrijd 2007 op 24/11/2007 in Bunnik te komen.
Jan had namelijk deze zomer enthousiast een paar foto's ingestuurd.
Vanmiddag was het dan zo ver. Brechtje bleef lekker bij opa en oma en Benthe ging gezellig mee.
Aangekomen in Bunnik kregen we een badge met onze naam en het type Holtkamper waarmee wij kamperen en werden we persoonlijk welkom geheten door meneer en mevrouw Holtkamp, hun zoon Jelle en dochter Seline ( zij verkocht ons vorig jaar de Holtkamper Astro Membrane).
Benthe mocht meteen meelopen naar de kinderhoek en wij werden voorzien van koffie en thee. We hebben lekker rondgekeken, alle genomineerde foto's (waaronder 3 van ons) bekeken, gepraat met meneer Holtkamp, hij deed ons nog wat handige tips aan de hand en was zeer geinteresseerd in onze ervaringen en wensen als kampeerders.
Om 14:30 begon het officiele gedeelte. Jelle vertelde ons eerst wat over de historie van het bedrijf. Daarna begon de prijsuitreiking: meneer en mevrouw Holtkamp gingen boven op het deksel van een Holtkamper staan en ook de prijswinnaars mochten er bij komen staan om hun prijs ( een vergroting van de winnende foto) in ontvangst te nemen.
Er waren eervolle vermeldingen en winnaars in verschillende categorien. Voor ons helaas geen eervolle vermelding of prijs maar we hebben wel een hele leuke middag gehad. Het was erg gezellig en er was aan alles gedacht.
Ook volgend jaar is er weer een fotowedstrijd: dus nieuwe ronde, nieuwe kansen: we doen zeker weer mee!

Sinterklaas op de Eglantier








Zaterdagmorgen zou Sinterklaas ook de Eglantier komen bezoeken, dus daar wilden we wel even naar toe. Met opa en oma spraken we af dat we elkaar wel ergens zouden zien. Jan ging ondertussen boodschappen doen en opa en oma kwamen ons al heel snel achterop lopen.
Sinterklaas stond al op het podium toen wij er aan kwamen. Het was gezellig druk, maar opa en oma zijn zo ervaren: die stuiteren overal tussendoor, benutten elk gaatje en staan even later alsnog bijna vooraan. Afwisselend bij O&O en mij op de nek konden de meiden het goed zien.
Sinterklaas was nog zo fit dat hij zelfs mee kon doen met het jumpen. Lekker dreuntje trouwens.... Benthe zag heel veel kindjes en papa's en mama's van school, het was echt gezellig!

donderdag, november 22, 2007

Verkeerde bestelling

Benthe en Brecht mochten gisteravond de schoen zetten. Benthe dacht slim te zijn en haar kapotte pen in de schoen te doen, dan kreeg ze vast een nieuwe pen.
Vanmorgen was de teleurstelling groot toen er iets anders in de schoen zat: "Dat heb ik niet besteld, zal wel een Piet zonder Veer zijn geweest".
Waar is het mis gegaan..........

zondag, november 18, 2007

Sinterklaas komt aan in Beekbergen











Flip de beer viel met de neus in de boter, want juist dit weekend kwam Sinterklaas eindelijk in Nederland aan.
Eerst hebben we zaterdag tussen de middag bij oma Dini een lekker broodje gegeten en de aankomst van Sinterklaas in Kampen op de televisie gekeken.
Opa Berend en oma Liesbeth kwamen aan het begin van de middag op de fiets ook naar Lieren om samen te kijken naar Sinterklaas en de Zwarte Pieten in de stoomtrein.
Het was gezellig druk en Benthe, Brecht en Flip durfden zelfs met 2 Pieten op de foto te gaan. Stoer hé!
Terug bij het huis van oma Dini zagen we dat het raampje in de voordeur open stond, wat was er gebeurd? Opa en Brecht namen snel een kijkje. Wat zei daar zagen? De hele gang lag bezaaid met pepernoten, chocolade geld, spekjes en er waren zelfs cadeautjes. Terwijl wij gezellig met Piet Piedro zaten te kletsen, waren de andere pieten al bij het huis van oma geweest! Het moet niet spannender worden....

Flip de beer komt logeren

Eindelijk was het dan zover en mocht Flip de Beer bij Benthe logeren en nog wel een heel weekend. Flip is dit weekend gezellig overal met ons mee naar toegeweest!



Soep eten bij oma Dini





Spelen bij Rick en Thomas



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails