maandag, oktober 16, 2006

Paleis het Loo

Om eikels te zoeken gingen opa en oma Smit een paar weken geleden met Benthe wandelen in het park bij Paleis het Loo. Benthe kwam enthousiast en met eikels en kastanjes thuis, maar ook een beetje verdrietig, want van oma en opa mocht zij niet in het Paleis. Volgens Benthe omdat oma bang was. "Waarvoor dan Benthe?" "Omdat ik dan nergens aan mag komen".
Wij beloofden Benthe dat wij een keer met haar in het paleis zouden gaan kijken.
"Maar je mag nergens aan komen Benthe, dat mag niet van de koningin".
Met die opdracht betrad Benthe het paleis. De eerste de beste suppoost werd meteen aangesproken. "Wat doe jij?" "Oppassen dat niemand ergens aan zit". "Dat doe ik ook niet" stelde Benthe de vriendelijke mevrouw gerust. "Heel goed van jou, maar grote mensen zitten ook overal aan hoor, niet alleen kindjes." Aan een andere suppoost vroeg Benthe: "Hoe heet jij?" De man van weinig woorden en - gevoel voor kinderen: "Bewaker". Benthe vond het maar een rare naam.
In een fraai gedecoreerde slaapkamer in het paleis voerde Benthe een felle discussie met een ander meisje over de eigenaar van het bed. Volgens Benthe was het bed van de koningin en volgens het meisje van een prinses. Gelukkig worden prinsessen vaak ook koningin en hadden ze allebei gelijk. Benthe vroeg zich wel af waar "z'n man" ( de prinsgemaal) sliep.
De mevrouw die ons uiteindelijk bij de rolstoeluitgang weer naar buiten hielp, had Benthe al eerder in het paleis op een andere plek gezien: "Wij hebben jou al gezien!" "Ja" zei de mevrouw: "ik jou ook". Er ontgaat Benthe echt niets.
In de paleistuin hebben we heerlijk gewandeld. Benthe vermaakte zich prima met het vele grind. Ook hier weer restricties van de koningin ( enigzins aangepast door papa Jan). "Geen steentjes in de fontein werpen". Benthe hield zich er keurig aan en wees terecht op stoute kindjes die de regels van de koningin wel overtraden. De steentjes bleven keurig op de rand van de fontein en er verdween er niet 1 in de vijver. Hier en daar werd door Benthe wel een verdwaalde eikel in de gracht geworpen, maar dat is toch anders.

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails